Een belangrijk moment bij het kopen of verkopen van vastgoed, is de waardebepaling. Of u nu vastgoed wilt kopen of verkopen; het is belangrijk een goede en actuele waardebepaling van een huis of pand in handen te hebben. Dan weten alle partijen precies waar ze aan toe zijn. Ook bij een nalatenschap of een bedrijfsovername spelen waardebepalingen een belangrijke rol.

 

Ervaring
Oorspronkelijk als landmeterkantoor begonnen, heeft Peeters & Verboven een lange historie in de waardebepaling van vastgoed. Die ervaring komt ons iedere dag weer van pas want bij de waardebepaling of taxatie van woningen of bedrijfsvastgoed zijn veel zaken belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Wat is de staat van het onderhoud?
  • Heeft het vastgoed een gunstige ligging?
  • Wat is de omvang, de constructie en de afwerking van het pand?
  • Zijn er ontwikkelingen te verwachten in de directe omgeving?
  • Wat is het bestemmingsplan van de locatie?
  • Hoe verhouden vraag en aanbod zich op de markt?
  • Enz.

 

Realistisch
Al deze factoren wegen wij tegen elkaar af om tot een realistische waardebepaling te komen. Een te lage waardebepaling zal de verkoop van een pand bespoedigen, maar voor de verkoper te weinig opleveren. Een te hoge waardebepaling kan een gunstige prijs voor de verkoper betekenen, maar zal het vastgoed minder aantrekkelijk maken voor kopers.

 

Contact
Wilt u een waardebepaling voor vastgoed dat u wilt kopen of verkopen? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende taxatie van het vastgoed. Wij werken vooral in de Vlaamse regio rond Mechelen en deelgemeenten, Bonheiden, Keerbergen, Haacht, Tremelo en Putte. Na een afspraak ontvangt u van ons een actueel en accuraat waardebepalingsrapport dat een centrale rol zal spelen in de koop of verkoop van het vastgoed.

Comments are closed.